Novogodišnji koktel

30/12/2022

 

Novogodišnji koktel u Rumi

U prostorijama HKPD „Matija Gubec“ u Rumi u četvrtak 29.12.2022. održan je tradicionalan novogodišnji koktel za sve aktivne članove Društva. Tom prigodom sve nazočne je pozdravio predsjednik Društva Zdenko Lanc i u svog govoru je sumirao rad i učinak Društva u godini na izmaku kada je ponovno, nakon perioda smanjenih aktivnosti zbog pandemije korona virusa, došlo do oživljavanja rada i povećanog obima aktivnosti: održana su dva cijelovečernja koncerta, učestvovalo se na Susretima Društava „Matija Gubec“ u Donjem Miholjcu, manifestaciji „Srijemci Srijemu“ u Šidu, održan je koncert u Požegi itd.

Nakon toga su polaznici Škole tambure pod ravnanjem Dragutina Škrobota su se predstavili sa kraćim programom tijekom kojeg su izveli pet skladbi i to:  Vetrenjača iz kompjuterske igrice „Legenda o Zeldi“; romska pjesma Paroš Mande; Bunjevačko koli-Keleruj; Vodopad iz kompjuterske igrice „Andertejl“ i za kraj glazba iz filma Montevideo, Bog te video

Za najmlađe članove Društva su potom podeljeni novogodišnji paketići a za sve nazočne je organizirana prigodna zakuska i druženje.

 

 

Nikola Jurca

Ruma

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 HKPD Matija Gubec. All rights reserved. Made by CNT.