Festival 2022

13/12/2022
Festival-1.jpg
  1. Festival tamburaških orkestara Vojvodine

 

U ponedjeljak 12.12.2022. sati u Velikoj sali Kulturnog centra u Rumi održan je 27. Festival tamburaških orkestara Vojvodine. Organizatori ovogodišnjeg Festivala su Savez tamburaških društava Vojvodine i Kulturni centar u Rumi dok je pokrovitelj opština Ruma.

Festival je svečano otvorio Bojan Trenkić, predsjednik Saveza tamburaških drruštava Vojvodine a ove godine na Festivalu je nastupilo četiri tamburaška orkestra i to: Tamburaški orkestar „Srem“ iz Sremske Mitrovice, Veliki tamburaški orkestar HKPD „Matija Gubec“ iz Rume, Tamburaški orkestar „Tamburatorijum“ iz Pančeva i Gradski tamburaški orkestar „Branko Radičević“ iz Rume.

Veliki tamburaški orkestar HKPD „Matija Gubec“ iz Rume, pod ravnanjem novog dirigenta Dragutina Škrobota se predstavio sa četiri skladbe i to: „Nevjestin ples“ Antoni Lorenc, „Pizzicato polka“ Johana i Jozefa Štrausa u aranžmanu Isidora Hladnađeva, pjesma „Feeling good“ glazba Entoni Nuli i tekst Lesli Brikuz, u aranžmanu Dragutina Škrobota koju je otpjevala Marija Ratančić i za kraj „Sremačko kolo“ Save Vukosavljeva.

Ovogodišnji festival je bio revijalnog karaktera a članovi stručnog žirija su bili prof.dr. Dragana Jovanović iz Beograda i dipl. ing. Stipan Jaramazović iz Subotice.

 

 

Nikola Jurca

Ruma

 

Copyright © 2019 HKPD Matija Gubec. All rights reserved. Made by CNT.