ODRŽANA 109 REDOVITA SKUPŠTINA HKPD „MATIJA GUBEC“ IZ RUME

24/03/2012

U subotu 24.ožujka 2012. godina održana je redovita godišnja skupština HKPD „Matija Gubec“ iz Rume. Prije samog početka službenog dijela sednice, nazočnim članovima i zvanicama predstavili su se, sa par skladbi, polaznici Škole tambure, koje predvode Ljubiša Hajduković i Drago Škrobot. Od zvanica na skupštini su, između ostalih, nazočili i predsjednik opštine Ruma Goran Vuković, predsjednik Zakonodavnog odbora skupštine Srbije Vlatko Ratković, zamjenik tajnika Tajništva za upravu, propise i nacionalne zajednice Vlade AP Vojvodine Mato Groznica, načelnik Odeljenja društvenih delatnosti opštine Ruma Svetislav Damjančuk, župnik crkve Uzvišenja Svetog Križa u Rumi Željko Tovilo, načelnik Odeljenja društvenih delatnosti opštine Ruma Svetislav Damjančuk, zatim predsjednici Prve i Druge mesne zajednice u Rumi, predstavnici Mađarskog kulturno-umjetničkog društva „Hunjadi Janoš“ iz Rume i drugi.

Nakon svečanog dijela sednice tajnik društva Nikola Jurca je predstavio detaljan Izvještaj o radu Društva u 2011. godini i Plan rada za 2012. godinu u kojima je navedeno više od pedeset aktivnosti Društva u prethodnoj godini a sličan plan je predviđen i za tekuću godinu. Između ostalih u Društvu je organizirano više igranki, prezentacija poljoprivrednih proizvoda, veliki tamburaški orkestar je učestvovao na manifestaciji „Srijemci Hrvatskoj“ u dvorani „Vatroslav Lisinski“ u Zagrebu, Festivalu tamburaških orkestara Srbije u Rumi, Devetim susretima društava „Matija Gubec“ u Gornjoj Stubici i mnogim drugim a u prethodnoj godini Društvo je dobilo vredno priznanje Prvog sabora poljoprivrednika, koji je 15.ožujka 2011. godine održan u Rumi i na kojem je „Matija Gubec“ dobio Plaketu za izuzetno zalaganje u negovanju običaja Srema i Vojvodine u kulturnom stvaralaštvu. Nakon toga je i blagajnik Društva Vladimir-Braca Jurca predstavio Finacijski izvještaj za 2011. i Financijski plan za 2012. godinu. Svi podneti izvještaji i planovi su prihvaćeni jednoglasno. Potom je usledio i izbor novog saziva Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Disciplinske komisije.

Novi članovi Upravnog odbora su: Vladimir-Braca Jurca, Milenko Kulušić, Zlatko Kolarić, Branislav Bošković, Vladimir Rakoš, Darko Matešić, Ljubiša Hajduković, Pavle Škrobot, Nikola Jurca, Zdenko Žagar, Roman Vereš, Zdenko Lanc, Miroslav Galar, Ivan Horvatić i Branislav Lanc

Novi članovi Nadzornog odbora su: Miroslav Benčić, Luka Hajduković i Đura Kun

Novi članovi Disciplinske komisije su: Pavle Mišak, Ivan Rakoš i Damir Kolarić

Po završetku skupštine za sve nazočne je je priređen prigodan domjenak.

NIKOLA JURCA
RUMA

Copyright © 2019 HKPD Matija Gubec. All rights reserved. Made by CNT.