NOGOMETNA UTAKMICA U RUMI

04/12/2010
Untitled.png

U subotu, četvrtog prosinca 2010. godine, na terenu FK „Jedinstvo“ u Rumi održana je prijateljska nogometna utakmica između reprezentacije hrvatske nacionalne zajednice u Republici Srbiji koju prethodi Petar Kuntić i momčadi koju su činile članovi sportskih sekcija hrvatskih udruga u Srijemu.

 

Utakmica u kojoj je rezultat bio u potpuno drugom planu završena je pobjedom reprezentativne vrste od 2:0.

Nakon završetka utakmice u prostorijama HKPD „Matija Gubec“ za sve sudionike pripremljena je prigodna večera, a večeri su između ostalog nazočili i Željko Kuprešak, veleposlanik Republike Hrvatske u Beogradu, Mato Groznica, zamjenik pokrajinskog tajnika za upravu, popis i nacionalne zajednice AP Vojvodine, Darko Sarić Lukendić, predsjednik izvršnog odbora Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice i drugi.

Ovo je po svojoj prilici jedan izuzetno značajan sportski događaj za hrvatsku zajednicu u Vojvodini, a poseban značaj događaja ogleda se i u bližem budućem povezivanju hrvatskih udruga iz Srijema i Bačke, a planira se po prvi put da i nekoliko igrača iz srijemskih udruga zaigra za reprezentaciju hrvatske nacionalne zajednice u Republici Srbiji.

NIKOLA JURCA
RUMA

Copyright © 2019 HKPD Matija Gubec. All rights reserved. Made by CNT.